DEŽNI PLAŠČ Zvezde

Material: 100% PU recikliran poliester, lepljeni šivi.

60.5066.50 (z DDV)

Izredno kvaliteten vodoodporen dežni plašč, izdelan iz 100% PU recikliranega poliestra z lepljenimi šivi. Ponaša se z odbojnimi detajli, dvema žepoma, ter odstranljivo kapuco z elastiko za boljše prileganje.

O znamki:

Frugi oziroma “Fruits of the Earth” je angleško podjetje, ki proizvaja izredno kvalitetna, čudovito pisana trajnostna oblačila za dojenčke in otroke ter za nosečnice in doječe mamice.

Leta 2014 je podjetje nagradila angleška kraljica in mu podelila nagrado za podjetništvo oz.  “Queen’s Award for Enterprise”. Leta 2016 je podjetje prejelo še eno izredno pomembno priznanje za zdravo delovno mesto: “GOLD Healthy Workplace award”.

Že od samega začetka se pri Frugiju zavedajo pomena etičnosti ter okoljske odgovornosti do našega planeta. Pri proizvodnji ne uporabljajo kemikalij, ki so običajno uporabljene v tekstilni industriji ter drugih škodljivih snovi, ki bi lahko škodovale eko-sistemu. Kot navajajo sami, to pomeni “happier farmers and factory workers, and a happier planet”.

Pazljivo spremljajo koliko vode in energije je porabljene v proizvodnji pri predelavi bombaža ter stalno iščejo načine kako zmanjšati energijo ter porabo vode.

Ves bombaž, ki je uporabljen za izdelavo Frugijevih oblačil, je GOTS certificiran. Pod GOTS certifikatom so materiali redno kontrolirani, preverjani pa so tudi proizvodni obrati, saj GOTS certifikat pomeni tudi, da imajo vsi delavci zagotovljeno varno in čisto delovno okolje, prejemajo pa tudi pošteno plačo, ki jim zagotavlja življenje nad pragom revščine.

Tudi zunanja oblačila so proizvedena z ozirom na okolje. Ves poliester, uporabljen v Frugijevih oblačilih, je izdelan iz 100% recikliranih plastenk.